четвртак, 2. јул 2015.

ORGONITI

Dr. Wilhelm Reich je izmedju 1930 – 1940 godine  došao do otkrića o postojanju etericne energije i izradio instrumente pomoću kojih je bio u stanju izmeriti ono što je kasnije nazvao orgon (životna energija, chi). Koristio  je modifikovan geigerov brojac vlastite izrade.
Njegovo otkrće zasnivalo se je na teoriji da naizmjenično postavljeni slojevi fiberglasa i metalnih opiljaka imaju svojstvo privlačenja i skladištenja obe vrste orgona koje je Reich definisao kao OR ili POR (pozitivni orgon) i DOR (negativni orgon- smrtonosan po ljudsko zdravlje).
ORGONIT je manji ili veći transformator napravljen od prirodnih materijala, kristala, metalne piljevine i smole. Orgonitni transformišu takvu nečistu energiju (DOR) transformiše u pozitivnu energiju (POR).  Zbog svog sastava i načina slaganja, piljevine i kristala, kristale nije potrebno čistiti unutar orgonita jer se zbog jakog haosa sami čiste.
Orgonit nije zamena za klasičnu medicinsku terapiju. Srčanim bolesnicima, trudnicama, korisnicima droga i teških lekova te mentalnim bolesnicima ne preporučuje se upotreba bez prethodne konsultacije sa lekarom. Na navedenu skupinu ljudi orgonit može djelovati preenergizirajuce te dovesti do raznih simptoma poput glavobolja, lupanja srca, nemira itd.
Aktivira se čim se u okolini pojavi negativna energija. U svom sastavu kao glavne sastojke sadrži određeni omer organske smole i metalne strugotine te kristale (gorski kristal, ametist, rozenkvarc, sodalit, karneol, jaspis...). U ovoj kombinaciji svojstva samih kristala bivaju višestruko pojačana zbog piezoelektričnog efekta koji se u toj mešavini sastojaka javlja unutar samog kristala. Orgonit djeluje u širem prostoru oko sebe kao večni generator pozitivne orgonske energije tj.na način da konstantno zrači zdravi orgon i automatski pretvara štetno zračenje u pozitivno zračenje. Ovo se dešava pasivno, stoga orgonit ne treba napajanje ni održavanje. Ugrađeni kristali ne trebaju čišcenje (za razliku od standardnih kristala) pošto orgonit ne nakuplja negativnu energiju.
PODRUCJE DELOVANJA ORGONITA:
- štiti od elektromagnetskog zračenja (kompjuteri, TV, mobilni telefoni, mikrotalasn pecnice i sva elektronicka oprema), zračenja podzemnih voda i svemirskog zračenja
- podržava i jača imunološki sastav te čisti, uravnotežuje i puni energetsko polje (auru) i energetske centre (čakre)
- pomaže kod energetskog obnavljanja organizma, što je vrlo bitno kod oporavka nakon operacija, tretiranja kancerogenih i hroničnih bolesti
- „orgonizira“ tj.ispunjava životnom energijom prostor u kojem boravite, stvara pozitivno ozracenje
- omogućava mirnije snove i dublji odmor tokom noci, smanjuje period spavanja
- emotivno smiruje, pomaže kod nadvladavanja depresije, tuge i strahova
- deluje antistresno, omogućava smirenije i sretnije raspoloženje
- budi duhovnu svesnost i ljubav prema sebi i bližnjima
- harmonizuje međuljudske odnose
- pojačava psihičke i duhovne sposobnosti
- deluje na emotivno/mentalnom usklađenju
- smanjuje hiperaktivnost kod dece
- podstiče kreativnost
- pozitivno deluje na životinje (psi rado zauzimaju mesto u njegovoj blizini gde borave dok se ne "napune" orgonom) i rast biljaka
- energizira vodu i hranu (staviti vodu na orgon ili pored vode te pustiti da deluje 20-25min)
- pročišćava i puni kristale
- deluje na sposobnost boljeg pamćenja i bržeg učenja
- štiti od negativnih energija drugih ljudi
- štiti od negativnih utiecaja od strane astralnih (nefizickih) nivoa...

Нема коментара:

Постави коментар